EN | BG
МЕНЮ
ИЗЧИСТИ
Не намирате, това което търсите? - Попитайте ни!
ЗАПИТВАНЕ

МНОГОЛИСТОВ ШПЕРПЛАТ
Шперплатът се състои от няколко слоя фурнир, свързани помежду си с лепила. Фурнирните листове са покрити с лепила и след това разслоени така, че гранулите от един лист да са перпендикулярни на тези от следващия. Плотовете след това се пресоват под висока температура. Много по-скъп от ПДЧ и масив, той се предлага в различни класове в зависимост от дебелина, стабилност, якост, визуални качества, устойчивост на влага, огън и загниване.
КОКОСОВА ВЛОЖКА
Влакна от кокос, слепени с еластично лепило в листове. Използва се като разпределител на тежестта и за основа върху колани, пружини и др. Има добра еластичност и се измерва в дебелина.ЕЛАСТИЧНИ КОЛАНИ
Колани от полиестерни влакна и еластична гума. Използват се за основи на седалки и облегалки и са гаранция за комфорт. Могат да бъдат с различна еластичност.МАСИВНА ДЪРВЕСИНА


Дървесина от дървета с висока плътност на ствола. Сред тях са орех, ясен, дъб и др. Използва се основно за декоративни елементи поради високата си цена.ПЕНОЛАТЕКССинтетичен латекс. Има прекрасни еластични свойства и голяма издръжливост на деформация. Използва се за пълнежи на седалките, възглавниците и подлакътниците в самолети, влакове и други места с голяма натовареност. Тройно по-скъп и тежък е от дунапрена и се измерва в кг/куб.м. Нормално плътността му в мебелното производство е между 70 и 85 кг/куб.м.


ЗИГ - ЗАГ пружини


ZigZag

Зиг-Заг пружините се използват за седалки. Осигуряват извънредна мекота и удобство.
ПДЧИзработва се от дървесни частици, слепени с формалдехидна смола. Притежава добри якостни характеристики и висока твърдост. Измерва се в кг/куб.м и нормално е между 650 и 750 кг/куб.м.ПОЛИЕСТЕРНА ВАТА
Размесени полиестерни влакна. Използва се за омекотяване на формите и възглавниците. Може да бъде с различна плътност и се измерва в грамове на кв.м.


ПЕНОПОЛИУРЕТАН
(ДУНАПРЕН)


Използва се за пълнежи на седалките, възглавниците и подлакътниците. Притежава много добри еластични свойства, които варират в зависимост от дебелината и плътността. Предлага се огромен брой разновидности, сред които основните са обикновен – с различна плътност, и омекотен – голяма плътност с относително по-голяма мекота. Измерва се в килограми на куб.м. Най-използваните марки са Т18, Т20, Т22, Т25, като цифрата означава кг/куб.м.


СИЛИКОНОВА ВАТА

Изградена е от силиконови влакна. Има по-добри еластични свойства от полиестерната вата. Използва се за омекотяване на формите и възглавниците. Може да бъде с различна плътност и се измерва в грамове на кв.м.

ИГЛОЛИСТНА ДЪРВЕСИНА

Използва се най-вече като конструктивен и носещ елемент заради голямата си здравина и гъвкавост.

27/08/2020
VALINOR model Lucas

Въздействието на цветовите решения в дизайна на дома.